Kiitos lemmenjuoman katsojille!

3751 kertaa kiitos! Tämä määrä oopperan ystäviä kävi katsomassa Lemmenjuoman, mikä tarkoittaa noin 76 prosentin täyttöastetta katsomossa. Tällä katsojamäärällä Jyväskylän Ooppera pääsi Lemmenjuomalle asettamaansa tavoitteeseen.

Jyväskylän Oopperan puheenjohtaja Jaana Tanin mukaan Lemmenjuoma-ooppera onnistui erinomaisesti kaikella tapaa. – Meillä oli Lemmenjuomassa upea kansainvälinen työryhmä, ja yleisöltä tullut palaute esityksistä on ollut hyvin innostunutta. Tästä on hyvä jatkaa Jyväskylän oopperatoiminnan tulevaisuuden suunnittelua.

Oopperayhdistys aikoo esittää laadukkaita oopperaproduktioita Jyväskylässä jatkossakin. Seuraavan oopperan valintaa ei ole vielä tehty meneillään olevien olosuhteiden muutosten, kuten teatteritalon remontin vuoksi.

Jyväskylän Ooppera ryhtyy myös pohtimaan tulevaisuuden toimintamalliaan. Yhdistyksen tavoitteena on keskustella Jyväskylän kaupunginteatterin ja Jyväskylän Sinfonian kanssa siitä, missä ja miten oopperaa voidaan tuottaa teatterin peruskorjauksen aikana ja kuinka yhteistyötä olisi mahdollista tiivistää ja kehittää pitkällä tähtäimellä.

Jaana Tani kertoo, että oopperaväki odottaa innokkaana Jyväskylän Sinfonian uuden ylikapellimestari Lorenzo Passerinin tapaamista. – Passerini tunnetaan intohimoisena oopperakapellimestarina. Meillä on taitava ja yhteen hitsautunut oopperakuoro, jota johtaa kuoromestari Rita Varonen. Yhdessä erinomaisen Jyväskylän Sinfonian kanssa meillä olisi ehkä jo ennen uutta oopperaakin mahdollista loihtia kiinnostavia esityksiä uuteen Encore-saliin.

Jyväskylän Oopperalla on kulttuurileikkauksista huolimatta vahva luotto Jyväskylän kaupunkiin. – Uskomme, että Jyväskylä pitää edelleen huolta kulttuurin tuottamisesta kaupungissa. Me haluamme yhdessä muiden kulttuuritoimijoiden kanssa kirkastaa perinteikkään kulttuurikaupungin kuvaa.

Kuva: Gary Littler

Kuvassa voi olla 4 henkilöä