Oopperakuoro

Jyväskylän oopperakuoro

Jyväskylän oopperakuorolla on suuri rooli oopperaproduktioissa. Oopperoiden lisäksi se esiintyy itsenäisesti erilaisissa konserteissa ja tapahtumissa. Mukana on niin musiikin harrastajia kuin ammattilaisiakin aina parikymppisistä eläkeikäisiin. Kuorolaisia yhdistää rakkaus musiikkiin ja näyttämöilmaisuun. Laulajat valitaan koelaulujen perusteella. Jyväskylän oopperakuoroa johtaa Rita Varonen.

Kuoron kokoonpano

Jyväskylän oopperakuoron kokoonpano vaihtelee esitysten mukaan. Jokaisella laulajalla on tärkeä rooli kuoron harmoniassa ja tunnelman luomisessa. Kuoron laulajat ovat kokeneita ja ammattitaitoisia, ja heidän kykynsä yhdistää äänensä yhdeksi taitavaksi kokonaisuudeksi on vaikuttavaa kuultavaa. Jyväskylän oopperakuoron kokoonpano on huolellisesti valittu jokaisen esityksen tarpeiden mukaan, jotta kuoro voisi tukea solisteja täydellisesti ja luoda ainutlaatuisen oopperaelämyksen yleisölle.

Tietoa kuoromestarista

Jyväskylän oopperakuoron kuoromestarina toimii Rita Varonen. Unkarilaissyntyinen Varonen on valmistunut diplomi-kuoronjohtajaksi Budapestin Liszt-Akatemiasta 1987. Lisäksi hän on suorittanut tutkinnon puhallinorkesterinjohdosta ja opiskellut laulua. Tällä hetkellä Varonen toimii kuoron- ja orkesterinjohdon sekä säveltapailun lehtorina Jyväskylän ammattikorkeakoulussa ja johtaa muun muassa Kamarikuoro Cantinovumia, Jyväskylän Naislaulajia ja perustamaansa Puhallinorkesteri Aaltoa.