Täältä voit palata Kiusausten tunnelmiin

Täältä voit palata Kiusausten tunnelmiin

Viimeisistä kiusauksista on tehty monenlaisia ohjelmia ja tallenteita. Kokosimme tänne muutamia linkkejä, joista pääset kuuntelemaan ja katselemaan oopperaa tai sen osia sekä kiinnostavia tekijöiden haastatteluja.

Legendaarinen klassiseen musiikkin erikoistunut toimittaja ja kulttuurivaikuttaja Aarno Cronvall osallistui Viimeisten kiusausten ensi-iltaan 3.2.22. Hän jututti illan mittaan teoksen tekijöitä, kuten Mika Karesta, Johanna Rusanen-Kartanoa, Joska Lehtistä, Ville Matvejeffia ja Mirva Koivukangasta. Onpa joukossa myös piispa Jari Jolkkosen mietteet oopperasta. Cronvall koosti haastatteluista 11-osaisen podcastin. – Haastattelut on tehty seuraten väljästi ja vapaasti eri tilanteita. Varsinaista käsikirjoitusta tai tarkkaa suunnitelmaa ei ollut, vaan poimin tunnelmia illan kuluessa, Cronvall kertoo.

Cronvallin toimittaman podcastin jaksot löytyvät täältä. Huomaa, että tämä linkki vie Wetransfer-palveluun, mistä tiedostot ladataan omalle koneelle.

Toimittaja Risto Nordell toimitti Oopperaillan Jyväskylästä, missä kuullaan Jyväskylän versio kokonaisuudessaan. Ohjelmassa Risto Nordell keskustelee myös säveltäjä Pekka Kostiaisen kanssa teoksesta. Ohjelma on julkaistu 19.2.22, ja se on kuunneltavissa YLE Areenassa 18.2.23 asti.

Luterilaisen kulttuurin säätiön tuottama dokumentti Paavo Ruotsalaisesta esitetään YLE TV1:ssä pääsiäisen aikaan. Siinä on näytteitä Jyväskylän Viimeisistä kiusauksista.

Kuvassa Juhanan roolin laulanut Joska Lehtinen. Kuva: Marianne Hautsalo