Kares, Rusanen ja Ryhänen tähdittämään Viimeisiä kiusauksia

Etusivu » Uutiset » Kares, Rusanen ja Ryhänen tähdittämään Viimeisiä kiusauksia
Mika Kares. Kuva: Saara Salmi.

Jyväskylän Oopperan Viimeiset kiusaukset -oopperan solistit on julkaistu. Päärooleissa laulavat basso Mika Kares (Paavo Ruotsalainen), sopraano Johanna Rusanen (Riitta) ja basso Jaakko Ryhänen (seppä Högman). Oopperan muissa rooleissa laulavat muun muassa Silja Aalto, Olga Heikkilä, Maiju Vaahtoluoto, Johan Krogius ja Sampo Haapaniemi.

Ottamalla Viimeiset kiusaukset tänä vuonna ohjelmistoonsa Jyväskylän Ooppera haluaa osoittaa kunnioitustaan teoksen säveltäjä Joonas Kokkoselle, jonka syntymästä tulee marraskuussa 100 vuotta. Ooppera kertoo maallikkosaarnaaja ja herännäisjohtaja Paavo Ruotsalaisen elämästä ja sisäisistä kamppailuista.

Teoksen tuottajana ja ohjaajana toimiva Mirva Koivukangas korostaa ohjauksessa inhimillisyyttä. – Keskiössä on ihminen virheineen, pohdintoineen ja valintoineen. Paavo Ruotsalainen kaipasi koko elämänsä ajan vapauteen ja rauhaan. Samalla tavalla tämän päivän ihmisillä on kaipuu johonkin turvalliseen ja luotettavaan, johonkin, mihin uskoa ja mitä kohti kulkea, toteaa Koivukangas.

Viimeisten kiusausten ensi-ilta on 31.12.2021 Jyväskylän kaupunginteatterissa. Jyväskylän Ooppera esittää teosta Jyväskylä Sinfonian kanssa tammi-helmikuussa 2022. Teoksen musiikinjohtajana toimii Ville Matvejeff.

Liput tulevat myyntiin kevään aikana. Myös oopperakuoron koelaulut järjestetään keväällä.