Jaakko Ryhänen jää terveyssyistä pois Viimeisistä kiusauksista

Jaakko Ryhänen jää terveyssyistä pois Viimeisistä kiusauksista

Oopperalaulaja Jaakko Ryhänen jää terveyssyistä pois Jyväskylän Oopperan tuottamasta Viimeiset kiusaukset -oopperasta. Ryhäsen oli tarkoitus laulaa oopperassa seppä Högmanin rooli. Ryhäsen tilalla seppä Högmanina teoksessa vuorottelevat bassot Petri Lindroos (3.2., 6.2., 9.2. ja 10.2.22) ja Matti Turunen (19.2., 20.2. ja 27.2.22). Teoksen ensi-ilta on Jyväskylän teatteritalolla 3.2.22.

Petri Lindroos on esiintynyt kansainvälisillä oopperalavoilla lähes 30 vuotta keskeisissä bassorooleissa tunnettujen maestrojen, kuten Riccardo Mutin ja Zubin Mehtan sekä maineikkaiden suomalaisten kapellimestareiden johdolla. Hän on vieraillut useasti pääsolistina myös Savonlinnan oopperajuhlilla. Lindroosilla on Jyväskylän Viimeisissä kiusauksissa kaksoisrooli: hän laulaa myös pääosan, Paavo Ruotsalaisen roolin kolmessa näytöksessä (19.2., 20.2. ja 27.2.22).

Matti Turunen työskentelee oopperalaulajana Suomen kansallisoopperassa. Hän on valmistunut Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi suorittaen laulun A-tutkinnon muun muassa Hannu Niemelän ja Jaakko Ryhäsen johdolla. Turusen tärkeimpiin rooleihin lukeutuvat Sarastro (Taikahuilu), Colline (La Bohème) ja Il Commendatore (Don Giovanni). Hän on konsertoinut myös useiden suomalaisten orkestereiden solistina.

Kuva: Minnamaria Koskela