Erik Söderblom ohjaa Carmenin

Etusivu » Uutiset » Erik Söderblom ohjaa Carmenin

Jyväskylän Ooppera on kutsunut seuraavan produktionsa, Georges Bizet´n Carmenin, ohjaajaksi teatteri- ja oopperaohjaaja Erik Söderblomin. Söderblom ei ole aiemmin ohjannut Jyväskylässä, mutta hän on tehnyt myös aiemmin yhteistyötä Carmenin musiikinjohtaja Ville Matvejeffin kanssa. Söderblom ohjasi Matvejeffin johtaman New Generation Operan tuottaman Don Giovannin Helsingin Aleksanterin Teatterissa v. 2013.

Erik Söderblom (s. 1958) opiskeli alun perin musiikkia pääinstrumentteinaan sello ja piano, myöhemmin musiikkitiedettä, taidehistoriaa ja filosofiaa. Oopperaohjausta hän opiskeli Münchenissä August Everdingin johdolla. Söderblom toimi 1980-luvulla Helsingin Kamarijousten johtajana ja opiskeli samaan aikaan Teatterikorkeakoulussa valmistuen teatteriohjaajaksi vuonna 1987. Valmistumisensa jälkeen hän toimi kolme vuotta ohjaajana Turun kaupunginteatterissa, josta siirtyi Helsingin Q-teatteriin, jossa toimi niin ohjaajana kuin hallinnossakin.

Q-teatterin lisäksi Söderblom on ohjannut noin 100 eri esitystä, niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Musiikkiteatteriin hän on ohjannut erityisen paljon kotimaisia kantaesityksiä: Suomen Kansallisoopperassa Tapio Tuomelan ja Paavo Haavikon Äidit ja tyttäret, Helsingin Juhlaviikoille Veli-Matti Puumalan Anna Liisa sekä Turkuun Mikko Heiniön ja Juha Siltasen oopperan Eerik XIV.

Söderblom toimi Helsingin Juhlaviikkojen toiminnanjohtajana vuosina 2009 – 2015. Heinäkuussa 2016 hänet valittiin Tampereen Teatterikesän taiteelliseksi johtajaksi.

Carmenin ensi-ilta on uudenvuoden aattona 31.12.2017.